568A6292Vincent Visser (links) en Kees Ketting (rechts) strijden om de bal

DSO moest voor haar eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft naar Maassluis voor een duel tegen VDL. DSO kende in de winterstop een goed trainingsweekend in Duitsland en speelde twee oefenwedstrijden tegen eersteklassers.

Na een verlies tegen FC Boshuizen speelde het elftal vorige week gelijk tegen SVC’08. Met goed voetbal werd in de tweede helft een 3-0 achterstand weggewerkt en eindigde de wedstrijd in een 3-3 stand. DSO kende echter wel een teleurstellende eerste competitiehelft en eindigde hierdoor op een zesde plaats. De gastheren van zaterdag, VDL, gingen de winterstop in met een twaalfde plaats op de ranglijst. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen was voor de wedstrijd tien punten.

Ziekenboeg
De technische staf van DSO heeft te kampen met een aantal langdurige blessures. Mike Montanus, die in de wedstrijd tegen DoCoS met een zware knieblessure moest uitvallen, wordt in februari geopereerd aan zijn kruisbanden en zal dit seizoen niet meer in actie komen. Ook Arsenio Halfhuid kampt met een hardnekkige blessure. Eerste doelman Leon Kleis zat op de reservebank nadat hij deze week niet heeft kunnen trainen. Chris Tolman keerde na vijf maanden ziekenboeg weer terug in de hoofdmacht. Mede hierdoor moest trainer Faizel Soekhai zijn opstelling op een aantal plaatsen wijzigingen. Vooraf hoopte Soekhai het niveau te halen dat zijn ploeg bij SVC’08 in de tweede helft liet zien. Het liep zaterdag echter anders. Zijn jonge ploeg (gemiddelde leeftijd is 22 tegen 28 van VDL) was niet opgewassen tegen het fysiek sterke VDL.
Vanaf het eerste fluitsignaal zette de ploeg uit Maassluis veel druk wat resulteerde in een snelle voorsprong. Na drie minuten wist Rodney Remmerswaal doelman Dennis Harteveld te verschalken: 1-0. De snelle achterstand is een terugkerend probleem voor de Zoetermeerders. Nadat Jeroen Swaluw na twintig minuten spelen het scorebord opnieuw deed oplichten, knakte het zelfvertrouwen van de Zoetermeerse equipe. Het spel was te statisch en het ontbrak aan strijd. DSO probeerde wel wat tegen het fysieke spel van VDL te doen, maar kon desalniettemin geen vuist maken.

Persoonlijke fouten
Het beeld van de tweede helft dat is blijven hangen, zijn de vele persoonlijke fouten die er werden gemaakt door de ploeg van Soekhai. Opnieuw scoorde Rodney Remmerswaal zijn tweede treffer van de dag nadat doelman Harteveld een terugkopbal van Youri Thörig verkeerd inschatte. Na twintig minuten in de tweede helft was het spel gespeeld. Nicky Buuron maakte gebruik van de situatie nadat leidsman Broeckaert niet floot voor een overtreding op een DSO-speler. De pogingen die DSO hierna nog ondernam, draaiden op niets uit. Nadat in de laatste tien minuten van de wedstrijd een doelpunt van DSO (kopbal van Leslie van den Berg) werd geannuleerd, was de strijd gestreden.
DSO zakt door dit verlies opnieuw een plaatst op de ranglijst en staat nu op zeven punten achterstand van de nummer één DoCoS. VDL stijgt een plek en bezet momenteel de elfde positie.