20170120 Delia 20170120 Markus van Rest
Delia Badoux Markus van Rest

De WVZ-master zwemploeg heeft afgelopen weekend (19 t/m 22 januari) meegedaan aan het Open Nederlandse Masterkampioenschappen in het Geusselt zwembad in Maastricht. Met 22 master zwemmers waren zij zeer succesvol. De WVZ wedstrijdploeg bestond uit 22 zwemmers die goed waren voor zo’n 87 starts. Naast sportiviteit staat gezelligheid ook hoog in het vaandel bij deze oudere zwemmers.


In totaal werden er 15 gouden, 9 zilveren en 10 bronzen medailles door deze masters bij elkaar gezwommen. Dat is niet voor niets, want ook master zwemmers trainen wekelijks heel hard om hun doelen te kunnen bereiken. Er zijn twee gouden dames in de wedstrijdploeg te vinden: Delia Badoux en Nicole Bennis. Delia wist 4 gouden medailles te behalen, die tevens goed waren voor 4 Nederlandse Records. Deze prestaties heeft zij behaald op de 100 meter rugslag, 100 en 200 meter wisselslag en de 100 meter vlinderslag. Nicole Bennis wist een gouden medaille -met een bijbehorend Nederlands Record- in de wacht te slepen op de 50 meter schoolslag.

Twee master zwemmers zullen deelnemen aan het WKM in Boedapest in augustus. Dit zijn Jan Willem van den Berg, rugslagzwemmer, en Markus van Rest, vlinderslagzwemmer.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-