In heel Zoetermeer mogen weesfietsen, fietsen die ongebruikt lange tijd op dezelfde plek blijven staan, worden verwijderd. Het college besloot tot verwijdering omdat de rijwielen hinderlijk zijn voor weggebruikers of de buurt ontsieren.

 

fietsenOp plekken waar de problemen het grootst zijn, gaat de gemeente actief handhaven. Het gaat hier om de twee NS-stations Zoetermeer en Zoetermeer-Oost. Stat een fiets, e-bike, scooter of bromfiets hier langer dan 21 dagen dan wordt hij weg gehaald en naar het fietsdepot gebracht.

Uw eigen buurt


Staat er in uw buurt een rijwiel te lang ongebruikt en/of hinderlijk geparkeerd? Dan kunt u daar melding van maken via de MijnGemeente app of via www.zoetermeer.nl/contactformulier. Ook dan kan de fiets weg gehaald worden.

Fietsdepot


Fietsen die te lang of verkeerd geparkeerd staan, krijgen een label. Als het rijwiel er na 21 dagen nog staat (met label), wordt het overgebracht naar het fietsdepot aan de Argonstraat 45 (Afvalinzameling). De eigenaar heeft dertien weken de tijd om de fiets tegen betaling van 25 euro op te halen. Om te checken of uw fiets is weggehaald en overgebracht naar het fietsdepot, kunt u kijken op www.verlorenengevonden.nl. Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/fietsdepot

 

-advertenties-

-goede doel-