DSC 0499Het Theaterplein was afgelopen vrijdagavond decor van alweer de 8e editie van het festival Battle of the Bands. Tijdens het festival streden zeven Zoetermeerse jongerenbands om de titel ‘Beste jongerenband van Zoetermeer’. Na een avond vol optredens besloot de jury Collision Course dit jaar uit te roepen als beste jongerenband van Zoetermeer!

 

De bands Collision Couse, Changing Flows, Delight, Headlight Vision, Harmony, Passive Agression en Sassy lieten tijdens een hele spannende ‘battle’ zien dat er veel muzikaal talent in Zoetermeer rondloopt.  De avond werd geopend door de ervaren Zoetermeerse coverband MPAC, die met een spetterend optreden het publiek opwarmde. Hierna lieten de zeven finalisten elk twee nummers horen ten overstaan van het enthousiaste publiek en de deskundige jury. Het niveau van de Battle was volgens de jury, bestaande uit Dré Geerdinck (singer/songwriter), Maurice Ligthart (Erasmuscollege) en Vincent Zaalberg (CKC) ook dit jaar weer hoog. Daarnaast was dit jaar de diversiteit van de muzieksoorten heel groot; zo kon het publiek genieten van uiteenlopende genres: van popcovers tot rocknummers en van reggae tot trashmetal.

Naast de optredens waren ook de activiteiten populair onder de bezoekers. Het fotohokje flitste er vrolijk op los en de inkt in de henna-tatoeagestudio was niet aan te slepen. Dankzij de combinatie van het mooie weer, de goede optredens, de leuke activiteiten en het enthousiaste publiek zat de sfeer er goed in.

DSC 0397  DSC 0411 

Na de battle beklom Julius Philips als winnaar van vorig jaar het podium en zette een sterk optreden neer. Hiermee had de jury even rustig de tijd om alle optredens te evalueren en om tot een top 3 te komen. Naast winnaar Collison Course, ging de 2e plaats naar de Changing Flows en de 3e plaats naar Delight. Binnenkort mag de winnaar zijn eigen promo-DVD opnemen in de geluidsstudio van JJ Music House.

De organisatie van de Battle of the Bands was in handen van Floravontuur Promotie Zoetermeer.  Het festival is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zoetermeer en Fonds 1818.

Foto's door: Rick Juffermans

-advertenties-

-goede doel-