burendagBurendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. Zaterdag 23 september is het weer Burendag en worden er ook in Zoetermeer weer heel veel leuke activiteiten georganiseerd.

Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Alle activiteiten kunt u vinden op https://www.burendag.nl/bij-mij-in-de-buurt

 

DSC 3076Burendag in Seghwaert

De Hof van Seghwaert en Buurtvereniging Seghwaert op Dreef organiseren in Seghwaert weer een heel gezellig buurtfeest met vele activiteiten zoals kinderspelen, een schilderworkshop, schminken, vlinderkastjes timmeren en het plukken van de laatste peren uit de boomgaard.

Om 10.00 geeft wethouder Paalvast samen met vrijwilligers het startsein voor het realiseren van een bloemenveld voor de bijen en vlinders in het grasveld tussen de appelbomen. Samen zullen ze beginnen met zaaien. Iedereen die daar zin in heeft, kan daarna een handje helpen met zaaien.

En er is nog veel meer te doen. Er zijn vele leuke activiteiten voor jong en oud. Op het programma staan een haakworkshop (peren en vlinders haken), Yoga, knutselen en heel veel gezellige spelletjes zoals zaklopen en een eierrace. Ook is de imker er weer om alles te vertellen over bijen en het maken van honing. Het programma start om 10 uur met de opening van de Vlinderidylle en duurt tot 16.00 uur.

Locatie: In en om wijkcentrum de Patio, Gaardedreef 189.

 

Burendag Zoetermeer 2017 Kat van de KinderboerderijBurendag: welkom op De Balijhoeve

De Balijhoeve nodigt alle buren uit voor een leuke dag. Tussen 12  en 16 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie, het schilderen van een vogelhuisje voor het Balijbos en op de Markt der Mogelijkheden.

Op de Markt der Mogelijkheden staan kraampjes van alle organisaties die straks samen gaan werken aan een vernieuwde en verbouwde Balijhoeve. Zo laat de Stichting Vrienden van de Balijhoeve de  plannen voor de nieuwe stadsboerderij zien. Ze praten u bij over de stand van zaken rond de verbouwing, en vertellen u welke vrijwilligers de Balijhoeve nog goed kan gebruiken. 

Bijna alle nieuwe partners van de Balijhoeve zijn met een kraam aanwezig: IVN, Tuingezel, Middin, Gezond Natuur Wandelen, de Bibliotheek en de Regenboog. Zij vertellen wie zij zijn, waarom zij meedoen en welke activiteiten zij gaan aanbieden vanuit de Balijhoeve.

 

Nog meer Burendag

Er zijn in heel Zoetermeer tientallen activiteiten te vinden voor Burendag, wat dacht u van een BBQ met een tropisch tintje in Rokkeveen? Buren in de Justus van Effenhove in Buytenwegh knappen samen de buurt op met na afloop een lekker bakkie koffie. Buren aan het Goudreinethof in Seghwaert houden samen een straatfeest. Doe ook mee met Burendag!

-advertenties-

-goede doel-