Hoe maak je van de Europaweg een fijne plek? Zo’n 75 vwo-leerlingen van het Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef gaan dit voor de gemeente Zoetermeer onderzoeken. De ideeën dienen ter inspiratie als de Europaweg heringericht wordt.

Project Europaweg foto 1Wethouder Marc Rosier gaf op maandag 18 september in het Stadhuis de aftrap voor het project. In groepjes zullen de leerlingen zich de komende maanden bezighouden met de vraag hoe de Europaweg verbeterd kan worden. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, groen, doorstroming en inrichting. In januari 2018 vindt de eindpresentatie plaats in het Stadhuis. Een jury van experts – ambtenaren van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling en Stadsbeheer - beoordeelt de ideeën op drie criteria: creativiteit, realisme en onderzoek en onderbouwing. Er worden daarna 3 winnaars gekozen.

Tijdens de aftrap mochten de leerlingen vragen stellen aan de experts. Met de verkregen informatie gaan zij aan de slag om de beste oplossingen te bedenken voor dit uitdagende vraagstuk.

Het onderzoek is opgezet door Ik Onderzoek Wegen, een project van Platform WOW (wegbeheerders ontmoeten wegbeheerders). Het doel is om zoveel mogelijk jongeren te enthousiasmeren voor de wondere wereld van wegen en verkeer.

-advertenties-

-goede doel-