XT210229Fysioexperts starten in Zoetermeer een nieuwe therapie, gericht op Spanningsklachten bij kinderen. Raymond van der Hout heeft als psychosomatisch fysiotherapeut ervaring om het kind te helpen omgaan met de spanning en te begeleiden bij het oplossen van de oorzaken van de spanning.

Stress kennen we allemaal als volwassenen. Druk op het werk, druk thuis, sociale verplichtingen, etc. Soms wordt het teveel en moet je het rustiger aan doen of leren met de spanningen om te gaan. Voor kinderen is het tegenwoordig niet veel anders. Druk met huiswerk, hobby’s en sport, spelen met vrienden. Ook voor de kinderen wordt het wel eens teveel. Maar wat dan? Aangezien kinderen nog bezig zijn om hun grenzen te leren kennen, is het lastig voor ze te herkennen wanneer ze erover heen gaan.

Er zijn verschillende oorzaken voor kinderen om stress spanningen te krijgen. Dit heeft, als het te lang duurt, tot gevolg dat het kind lichamelijke en psychische klachten krijgt. De lichamelijke klachten kunnen bestaan uit: o.a. langdurige hoofdpijn of buikpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Voorbeelden van psychische klachten zijn: piekeren, slaapproblemen of snel angstig of boos.

Door middel van gesprekken, ontspanningsoefeningen en oefeningen gericht op het aanpakken van de oorzaak van spanning (bijvoorbeeld een weerbaarheidstraining bij gepest worden) zorgen ervoor dat het kind leert omgaan met de spanningen en ook in de toekomst kan voorkomen dat er klachten ontstaan.

Fysioexperts vindt u in Zoetermeer bij winkelcentrum Rokkeveen en in Oosterheem.

 

Foto: fysiotherapeut Raymond van der Hout

 

-advertenties-

-goede doel-