Zoetermeer wil een schone stad zijn met weinig zwerfafval. Vele inwoners dragen daar vrijwillig hun steentje aan bij door een afvalbak te adopteren, een stuk openbaar groen te beheren of een vuilknijper te bestellen. Deze mensen worden 16 september extra in het zonnetje gezet.

prullebakOm alle adoptiegroenbeheerders, adoptiebakbeheerders en zwerfafvalpakkers te bedanken voor hun inzet, organiseert de gemeente Zoetermeer op 16 september van 10.00 tot 13.00 uur voor hen een bijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats in het ONC gebouw aan de Parkdreef 282. Tijdens deze morgen zijn er leuke workshops en presentaties. Ook wordt er gezorgd voor een lekkere lunch. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zoetermeer in tv uitzending 

Ook kinderen uit Zoetermeer dragen bij aan de aanpak tegen zwerfafval in Zoetermeer. RTL-Telekids was afgelopen mei in Zoetermeer voor de opnames van het programma 'Hou 't Schoon!'. Acht Zoetermeerse kinderen streden in twee teams tegen elkaar en bedwongen een zwerfvuilstormbaan. Ook hielden zij een schoonmaakactie in de Dorpsstraat tijdens de Oldtimerdag en bij de beweegparken. Wethouder Marc Rosier mocht het winnende team verblijden met een gezellige BBQ en het verliezende team kreeg helaas een nat pak. De uitzending 'Hou 't Schoon!' is te zien op zondag 17 september om 16.40 uur. De herhaling is op zaterdag 23 september om 16.30 uur. Na de tv-uitzending geeft de gemeente in het kader van het project ‘schoon is gewoon’ een creatieve les aan groepen 7 en 8 van alle Zoetermeerse basisscholen om de bewustwording rondom zwerfafval te vergroten.

 

Vrijwilliger worden?

Zoetermeer kan nog meer vrijwilligers gebruiken. Wilt u ook een stuk groen adopteren en onderhouden of de buurt schoon houden door een afvalbak te adopteren? Kijk dan op de site van de gemeente

-advertenties-

-goede doel-