In het weekend van 16 en 17 september is er volop racespanning bij RC Club Zoetermeer. Dan komt namelijk de BL-Cup naar de club. De BL-cup is hét nationale kampioenschap voor op afstand bedienbare elektrische modelauto's in de 1:8 schaal met een borstel loze (brushless/BL) motor.

RCCZ baan 2RC Club Zoetermeer is een modelbouwvereniging voor afstand bestuurbare, elektrisch aangedreven auto’s. Sinds begin 2017 heeft de vereniging een circuit in het Burgemeester Vernède Sportpark, direct naast korfbalvereniging de Meervogels. Met de modelauto’s worden (club) wedstrijden georganiseerd waarbij iedereen op zijn eigen niveau kan strijden. Met veel spanning, snelheid en sensatie wordt tegen elkaar een competitie opgezet en door middel van een professioneel telsysteem worden alle rondes en rondetijden vastgelegd in een computer systeem. De elektrische auto kunnen binnen 2 seconden een topsnelheid bereiken van tussen de 60 en 70 kilometer per uur. Deze tak van mini-autosport, met alle techniek die erbij komt kijken, maakt het spannend om te zien, maar sensationeel om aan deel te nemen.

Meedoen kan ook

Zaterdag 16 september vinden de trainingen plaats en op zondag 17 september de kwalificaties en finales. Volop actie waar jong en oud van kunnen genieten. Het bezoeken en bekijken van de races is gratis. Meedoen kan vanaf € 10,00. Deelnemers moeten dan wel in het bezit zijn van een ‘brushless buggy’ in het formaat 1:8.

 

-advertenties-

-goede doel-