Get Started marktAlles over ‘op jezelf gaan’ op één plek. Op jezelf wonen klinkt voor veel jongeren bevrijdend, maar brengt ook veel regelwerk en verantwoordelijkheden met zich mee. De Get started markt van JIP bereidt jongeren goed voor op deze stap.

Om jongeren goed voor te bereiden op zelfstandig wonen organiseert het Jongeren Informatie Punt (JIP) Zoetermeer samen met Bibliotheek Zoetermeer op donderdag 21 september van 18:00 – 21:30 uur de Get started markt. Hier vinden jongeren alles over op jezelf gaan zoals: hoe vind ik een woning, wat kost het en welke andere administratieve zaken moet ik allemaal regelen? Zo zijn jongeren goed voorbereid op zelfstandig wonen.

Tijdens de Get Started markt zijn veel organisaties aanwezig om jongeren advies te geven, zoals; De goede woning, Rabobank, Humanitas Thuisadministratie en Intratuin . Er zijn informatiestands, workshops en experts om vragen aan te stellen. De Get Started markt op donderdag 21 september van 18:00 – 21:30 uur vindt plaats in de Bibliotheek Zoetermeer aan de Duitslandlaan 440 (ingang aan de zijkant van het pand). De entree is gratis!


Bij het JIP Zoetermeer kunnen jongeren tussen de 12 en 25 jaar al ruim 20 jaar gratis en vertrouwelijk terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Het JIP is een wegwijzer naar andere instanties voor jongeren en verwijzers, zorgt voor bemiddeling en helpt jongeren bij alledaagse zaken waar ze tegenaan lopen; werk, geld, studie, wonen, recht, verslaving, seksualiteit, jonge ouders en hulp. Er zijn meerdere spreekuren voor jongeren: Sense spreekuur, Jonge moeder- en vader spreekuur, Spreekuur Je geld en je toekomst en Jongeren In Actie. Het JIP geeft trainingen, workshops en voorlichtingen aan professionals, jongeren en ouders. 

 

-advertenties-

-goede doel-