Het college heeft besloten om de geplande 27 woningen aan het Plataanhout in Rokkeveen te laten bouwen voor de doelgroepen jongere starters en 55+ers, volgens een mix van ongeveer 50/50. Daarbij komen de 55+ woningen op de begane grond en de starterswoningen op de eerste verdieping.

bouwsteigerVoor de jonge starters geldt dat vanwege de afmetingen van de woningen (3-kamer), de bijbehorende huurprijs en de opgebouwde wachttijd, het in de praktijk vooral gaat om starters van 25 jaar en ouder.
Het college heeft het besluit genomen na uitgebreid overleg met omwonenden van het Plataanhout en De Goede Woning.

Lange wachtlijsten jonge woningzoekenden
Zoetermeer heeft dringend behoefte aan extra woningen voor jonge woningzoekenden. Jongeren staan nu vaak langer dan drie jaar op de wachtlijst. De gemeente wil die wachttijd verkorten en zo meer jonge mensen voor Zoetermeer behouden. Vanuit die behoefte heeft de gemeenteraad op 8 juni 2015 besloten om een onderzoek naar de haalbaarheid van realisatie van 200 jongerenwoningen op vier locaties te laten verrichten. Een van de te onderzoeken locaties was het braakliggende terrein aan het Plataanhout. Nadat omwonenden hadden aangegeven tegen de komst van jongerenwoningen op deze locatie te zijn, besloot de gemeenteraad op 23 mei 2016 om ook andere doelgroepen voor het project in beeld te laten brengen. Na zorgvuldige afweging van de verschillende belangen is het college nu tot dit besluit gekomen. De gemeenteraad wordt over het besluit geïnformeerd.
De bewoners in de omgeving van het Plataanhout worden van het besluit op de hoogte gebracht.

-advertenties-

-goede doel-