PCP Rekenles 5In het Piëzo-project Rekenstart wordt met rekenachterstanden en rekenangst afgerekend. Volgens rekendocent Natalie Boekaerts zijn deelnemers heel gemotiveerd om vooruit te komen: “Zwakke rekenaars krijgen plezier in rekenen. Rekenen is iets dat heel toepasbaar is in het dagelijks leven, je komt het elke keer weer tegen. Je moet het leuk vinden om te puzzelen en met getallen ‘te rommelen’. ”

De rekenlessen zijn zo ingedeeld dat iedereen op eigen niveau werkt. Samenwerken is tevens belangrijk. Als je een som begrijpt kun je het aan iemand anders uitleggen en ben je zelf deskundig. Naast de rekenvaardigheid te verbeteren, ontwikkelen deelnemers door het rekenen tal van andere vaardigheden. De deelnemers krijgen meer zelfvertrouwen omdat ze de stof leren begrijpen en oefening baart kunst.

Het doel van de rekenlessen bij Piëzo is toe te werken naar het niveau 1f vergelijkbaar met het niveau einde basisonderwijs. Ook wordt er aan taalontwikkeling gewerkt. Het is belangrijk woordenschat uit te breiden om de opgaven goed te kunnen begrijpen en te kunnen maken. Door dit niveau te behalen kunnen deelnemers makkelijker doorstromen naar het mbo. 

Voor meer informatie over de rekenlessen: Milou van Loenen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-11715238

-advertenties-

-goede doel-