DSC00219

De heer en mevrouw Sitton – Spanka waren afgelopen week 60 jaar getrouwd. Burgemeester Aptroot kwam hen feliciteren met hun huwelijksjubileum. Het echtpaar woont ruim 30 jaar in Zoetermeer, waarvan de laatste 20 jaar aan de Europaweg.


Aad Sitton komt uit Rotterdam. Zijn vrouw Elruhn Spanka uit Gladbeck is geboren in Noord-Rijn-Westfalen (Duitsland). Elruhn en Aad zijn beiden 82 jaar oud. Zij zagen elkaar voor het eerst op een camping in de buurt van Breda, waar Elruhn  met een grote groep Duitse jongelui kwam volksdansen. De vonk sleog over en op  5 juni 1957 trouwden ze in Rotterdam, in het stadhuis aan de Coolsingel. Omdat het gratis was, trouwden twee andere paren op hetzelfde moment.

Aad heeft lange tijd bij de marine gewerkt, maar dan wel op de wal. Toen hij met de VUT ging, was hij hoofd van het bureau ontwerp en constructie in Den Haag, aan de Torenstraat. Twee kinderen kregen Elruhn en Aad: dochter Sylvia en zoon René. En ze hebben vier kleinkinderen: de tweeling Kevin en Youri van 25, Mireille van 24 en Luca van 6. Elruhn heeft van haar elfde tot ruim boven haar 20e met veel plezier gevolksdanst. Samen hebben Aad en zijn vrouw veel aan ballroomdansen gedaan. Aad biljart voor zijn plezier. Elruhn heeft heel veel kleding gemaakt, voor haarzelf, maar ook voor de kinderen en kleinkinderen.

 

Tekst en foto: Frans Rijkaart

-advertenties-

-goede doel-