Maatschappelijke initiatiefnemers in Zoetermeer kunnen vanaf nu aan de slag met matchfunding. Op 15 juni organiseert de gemeente een workshop voor (toekomstige) initiatiefnemers.

voor je buurt

Matchfunding is een vorm van crowdfunding waarbij de initiatiefnemer zelf aan de slag gaat om donateurs te krijgen en waarbij de initiatiefnemer ook kans maakt op een bijdrage van fondsen en van de gemeente Zoetermeer. Robin Paalvast, wethouder Samenspraak: ”Matchfunding is een mooie manier om maatschappelijke initiatieven in de stad verder te brengen. Een deel van het bedrag krijg je via het fonds, het andere deel moet je ophalen via crowdfunding. Je laat daarmee zien dat het initiatief op draagvlak kan rekenen!”

 

Training op 15 juni

Op donderdag 15 juni organiseert de gemeente in samenwerking met stichting Voorjebuurt.nl een workshop voor inwoners die meer willen weten over crowdfunding bij maatschappelijke initiatieven. De workshop wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur (met inloop vanaf 19.15 uur) in de wijkpost Oosterheem. Aanmelden kan tot 8 juni via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na de workshop begeleidt Voorjebuurt.nl maatschappelijke initiatieven om nog in 2017 een succesvolle campagne te lanceren. Daarnaast worden ze geholpen met de aanvraag voor de bijdrage van de gemeente Zoetermeer en andere fondsen. Meer informatie en aanmelden voor dit traject kan via www.voorjebuurt.nl/zoetermeer.

 

Kans op bijdragen van fondsen

In 2017 heeft de gemeente Zoetermeer € 20.000 beschikbaar om bij te dragen aan Zoetermeerse initiatieven die een crowdfundingcampagne starten. Zij maken kans op een bijdrage tot € 2.000 en maximaal 20% van het doelbedrag. Ook maken de initiatieven kans op bijdragen van het VSB fonds, Stichting DOEN, Provincie Zuid-Holland en Fonds 1818. Deze bijdragen zijn maximaal 50% van het doelbedrag. De rest van de bedragen wordt via crowdfunding opgehaald. 

-advertenties-

-goede doel-