voorleesmarathonOp Wereld MS dag, 31 mei 2017, wordt een voorleesmarathon georganiseerd rondom de verschijning van het kinderboek ‘Een Moeder vol Stoplichten’. De voorleesmarathon zet kinderen met een ouder met MS in het licht, zodat zij zich gesteund voelen.

De hele dag wordt er in heel het land op scholen en in huiskamers voorgelezen uit het boek. De voorleessessies worden gefilmd en op de Facebook-pagina van het boek geplaatst zodat iedereen de marathon online kan volgen. Iedereen kan meedoen door de eerste hoofdstukken van het boek van de website van de uitgever te downloaden en zijn of haar filmpje van het voorlezen op de Facebook-pagina van het boek te zetten.

Tessa, die zelf MS heeft en ambassadeur is van stichting MS Research, zal op basisschool de Oostwijzer te Zoetermeer samen met de kinderen van auteur Fiona Sie het eerste exemplaar van Een Moeder vol Stoplichten overhandigen aan de wethouder Isabelle Vugs (Onderwijs, Zorg en Welzijn).

 

Erkenning en herkenning voor kinderen

Het boek vertelt het verhaal van Amelie wiens moeder plotseling ziek is. Ze heeft MS. Ze kan ineens geen lange wandelingen meer maken en ligt vaak in bed. Amelie snapt niets van de ziekte. Soms is Amelie boos en verdrietig, dan weer vrolijk en blij. Maar mag dat wel als je moeder zo ziek is?

Het verhaal biedt herkenning en erkenning aan kinderen tussen de 8-12 jaar. Er zit ook een doe-boek bij dat kinderen helpt om hun ervaringen op een rijtje te zetten en hun eigen verhaal te vertellen over de ziekte van hun ouder. Want vertellen hoe je je voelt helpt!

-advertenties-

-goede doel-