DIF flexwerkenGemeente Zoetermeer en De Haagse Hogeschool maken zich samen sterk maken voor de doorontwikkeling van de Dutch Innovation Factory. De afgelopen drie jaar heeft de Dutch Innovation Factory, met de Zoetermeerse ICT-vestiging van hogeschool, een sterke ontwikkeling doorgemaakt.

De Dutch Innovation Factory huist naast 500 studenten, ook 21 bedrijven, goed voor 325 banen, 30 stage- en afstudeerplekken en ruim 10 startups. De Haagse Hogeschool en gemeente willen voort bouwen op dit succes. Dit wordt in september bekrachtigd in een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

Wethouder Vugs: “Al sinds 2003 werken we nauw samen met De Haagse Hogeschool aan de ontwikkeling van het HBO-onderwijs in Zoetermeer. Met een nieuwe samenwerkingsovereenkomst versterken we die band en tillen we de samenwerking naar een hoger niveau."

Een belangrijke ambitie richt zich op versterking en verbreding van het vernieuwende ICT-onderwijs en onderzoek dat in de Dutch Innovation Factory door De Haagse Hogeschool wordt vormgegeven. De combinatie van onderwijs en onderzoek met ICT-bedrijvigheid én de startup incubator in één pand is uniek in Nederland. Het biedt steeds meer studenten een uitdagende en inspirerende leeromgeving, die ook nog eens beter aansluit op het werk dat zij willen gaan doen.

 

-advertenties-

-goede doel-