20170517 Steiger kanovereniging GVW 5858De gemeente Zoetermeer heeft drie nieuwe kanosteigers geplaatst aan het Noord-Aa. Wethouder Paalvast nam de steiger woensdagavond officieel in gebruik en maakte meteen een tochtje per kano over de Zoetermeerse Plas.

Kanovereniging ZKV De Sprinters was zeer blij met de nieuwe steigers en veel leden van de vereniging waren aanwezig met hun kano's. Na een welkomstwoord door voorzitter Henk Lutink van de vereniging konden de kano's te water en genoten de kanovaarders van een heerlijke tocht naar het gemaal.

 20170517 Steiger kanovereniging GVW 5826 20170517 Steiger kanovereniging GVW 5842 
 20170517 Steiger kanovereniging GVW 5861  20170517 Steiger kanovereniging GVW 5879

Open Dag bij Zoetermeerse Kano Vereniging De Sprinters

Kanovaren, plezier voor iedereen. Tot rust komen op het water na een dag werken of studeren en tegelijkertijd aan je conditie bouwen. Lijkt je dat wat? Kom dan op zondag 22 mei naar de Open Dag van de Zoetermeerse Kanovereniging De Sprinters. Vanuit je kano ziet Nederland er heel anders uit. Je bevindt je bijna op ooghoogte met futen en kijkt op tegen de nieuwsgierige koeien aan de oever. ZKV De Sprinters richt zich op het recreatievaren. Zij organiseren dus geen wedstrijden. Het gaat er niet om wie het hardst gaat maar of je geniet.
Heb je geen kano en geen ervaring? Geen probleem. Er zijn verenigingsboten voor leden die nog geen eigen boot hebben. De techniek leer je van ervaren kanoërs. De enige voorwaarde is dat je kunt zwemmen.
Op de Open Dag is er de mogelijkheid om een stukje te varen. Dat gaat onder begeleiding.

De Open Dag is op zondag 21 mei van 12 uur tot 16 uur. Kom gerust eens bij ons langs en ervaar zelf hoe leuk het is. Het verenigingsgebouw vind je in recreatiegebied 'Noord Aa' aan de Aziëweg tegenover parkeerplaats nr 1.
In de maand juni biedt ZKV “De Sprinters” de mogelijkheid om op 3 woensdag avonden de Kano Kennismakings Cursus mee te maken. Onder begeleiding maakt u kennis met bijvoorbeeld peddeltechniek en veiligheidsaspecten. De cursus begint op woensdag avond 7 juni.

Meer informatie over zowel de Open Dag als de Kano Kennismaking Cursus kunt u opvragen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, foto.vwarmerdam.nl/2017/Opening-kanosteiger-Fregatwerf-te-Zoetermeer/

 

-advertenties-

-goede doel-