20170516 103914Ondertekening Convenant tussen MOOI en ID College door bestuursvoorzitters Eric Lemstra (MOOI, Xtra Welzijn) en Otto Jelsma (ID College)

Stichting MOOI en ID College maken zich samen sterk voor stagiaires. Dinsdagmiddag ondertekenden de twee organisaties een convenant in Bus 63, het buurthuis van Stichting MOOI in Buytenwegh. Wethouder Isabelle Vugs was aanwezig bij de ondertekening en sprak met verschillende stagiaires.

Al geruime tijd lopen een twintigtal stagiaires van het ID-college hun stage bij verschillende projecten van Stichting MOOI. Zij begeleiden bijvoorbeeld de Zakgeldkanjers, bezoeken cliënten in de wijk en verzorgen projecten. Stichting MOOI biedt het ID College zo goede stageplaatsen en helpt om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden. Tegelijkertijd hebben de stagiaires onder begeleiding van MOOI een belangrijke rol in de Zoetermeerse wijken bij het ondersteunen van kwetsbare burgers op het terrein van zorg en welzijn. Het convenant bekrachtigt deze goede samenwerking.

20170516 103921   20170516 103923

Manager Marieke Boshouwers van Stichting MOOI ziet de waarde van de stagiaires in de Bus. Marieke: "Bus 63  verbindt organisaties, met een actieve rol voor bewoners.We zien dat de stagiaires hier een heel belangrijke rol vervullen, voor de Bus én voor de wijk!". Wethouder Isabelle Vugs sprak tijdens het werkbezoek met een aantal stagiaires, die werken vanuit Bus 63. Door het onverwacht mooie weer kon de ondertekening buiten plaatsvinden, in de prachtig aangelegde Bustuin, die ook mede wordt onderhouden door stagiaires.

Vugs: "Er staat hier vandaag een trotse wethouder voor jullie: mijn twee portefeuilles zorg/ welzijn en onderwijs worden vandaag met elkaar verbonden. De stages brengen school zo dichter bij de praktijk!".

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-