20170517 103949

Otto Ambagtsheer en wethouder Kuiper openen samen Werk! Zoetermeer

Werk! Zoetermeer is een initiatief waarbij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt gekoppeld worden aan werkgevers. Woensdagochtend 17 mei werd het event in het Stadshart geopend door wethouder sociale zaken Taco Kuiper en Managing Director Benelux Unibail Rodamco Otto Ambagtsheer.

 20170517 103926 20170517 103945 

Na een geslaagde eerste editie van Werk! Almere in 2016, waarbij er 11 duurzame plaatsingen zijn gerealiseerd, organiseert Unibail-Rodamco dit jaar in samenwerking met Emma at Work, Stichting Studeren & Werken op Maat, Stap voor Stap en Werkgeverservicepunt Zuid-Holland Centraal de eerste editie van Werk! in Stadshart Zoetermeer. Ondernemers uit het Stadshart hebben samen hun schouders onder het project gezet en ruim 30 vacatures beschikbaar gesteld voor deze jongeren.

Johan van Doorn, Shopping Center Manager: "Het is fantastisch om te zien hoeveel ondernemers er mee willen werken om deze jongeren een kans te geven. We hebben nu 60 tot 75 kandidaten, die gesprekken aangaan met werkgevers, maar tijdens de gesprekken en daarna ook begeleid worden door coaches. Zo hopen we veel van deze jongeren aan een baan of stageplek te helpen!"

Met een ferme slag op de gong opende wethouder Kuiper na een korte toespraak het event: "en nu aan de slag!" Meteen daarna startte de eerste ronde met speeddates, waar de kandidaten in gesprek gingen met hun mogelijk toekomstige werkgevers.

-advertenties-

-goede doel-