logo zosamen130pxWordt u als mantelzorger ook geconfronteerd met hoge parkeer en vervoer kosten? Op vertoon van de mantelzorgpas kunt u gratis gebruik maken van de ouderen bus in Zoetermeer. Woont uw zorgvrager in het betaald of blauwe zone parkeergebied, dan komt u als mantelzorger mogelijk in aanmerking voor 20 gratis dagparkeerkaarten.
Binnen Zoetermeer rijdt de ouderenbus. Twee lijnen rijden van dinsdag t/m zaterdag kriskras door Zoetermeer. Haltes liggen grotendeels nabij verpleeghuizen, ziekenhuis en winkelcentra. De ouderenbus is toegankelijk voor 65-plussers , met een vervoerpas voor mensen met een mobiliteitshandicap. Er geldt een speciaal tariefsysteem.
Vanaf 7 november kunnen mantelzorgers op vertoon van de mantelzorgpas Zoetermeer gratis gebruik maken van de ouderenbus.
Mantelzorgers met een zorgvrager in het betaald of blauwe zone parkeergebied kunnen deelnemen aan een proef waarbij mantelzorgers 20 gratis dagparkeerkaarten ontvangen. Deze proef duurt tot 31 december 2015. Met deze proef wil de gemeente Zoetermeer in samenwerking met ZoSamen onderzoeken aan welke ondersteuning mantelzorgers behoefte hebben.
Mantelzorgers zijn onmisbaar in de samenleving. Daarom wil de gemeente Zoetermeer in samenwerking met ZoSamen mantelzorgers zo goed mogelijk ondersteunen bij de uitvoering van hun taken. De mantelzorgpas maakt deel uit van de mantelzorgwaardering . De mantelzorgpas heeft een aantrekkelijk aanbod op het gebied van ontspanning, er op uit gaan en diensten waarmee de mantelzorgtaken beter te regelen zijn.
Zorgt u langdurig en intensief voor iemand in u naaste omgeving, dan bent u mogelijk mantelzorger. Voor meer informatie: www.zosamen.nl  of per telefoon 0800 020040

 

-advertenties-

-goede doel-