P9250833Op vrijdag 25 september heeft wethouder Robin Paalvast de eerste supergroene Donald Duck uitgereikt aan de leerlingen van het basisschool Het Zwanenbos.

Samen met Donald Duck Weekblad heeft Groen doet goed een speciale ‘Naar buiten Donald Duck’ ontwikkeld. Deze Donald Duck laat kinderen en ouders zien dat de natuur leuk, dichtbij, gratis en makkelijk te bereiken is.

Dit project is in samenwerking met IVN en de provincie Zuid Holland tot stand gekomen. Vanaf 28 september worden de Donald Ducks voor alle kinderen op de basisscholen in Zoetermeer verspreid.

Spelen in de natuur is leuk en gezond. Kinderen die in een groene wijk wonen, regelmatig in de natuur spelen en zelf groente en fruit verbouwen zijn aantoonbaar gezonder. Helaas spelen kinderen 50% minder buiten dan 20 jaar geleden en is hun speelruimte met 90% geslonken. Het resultaat wordt langzaam zichtbaar. Veel kinderen kampen met overgewicht en kinderen in de stad hebben steeds vaker last van ADHD, diabetes, angsten en depressies. Met het project ‘Groen doet goed’ stimuleren we dat kinderen vaker kunnen spelen in de natuur en zich daardoor gezond kunnen ontwikkelen. De ‘Naar buiten! Donald Duck’ is daar onderdeel van.

-advertenties-

-goede doel-