ZoetermeerS PerenboomgaardDe Hof van Seghwaert (Gaardedreef/Appelgaarde) doet mee aan de landelijke Dag van de Stadslandbouw op zaterdag 6 juni en opent haar poorten vanaf 10 uur voor alle geïnteresseerden. Liefhebbers van een mooie lokale wijngaard komen aan hun trekken met het planten van wijnstokken en voor alle tuinbezitters zijn er demonstraties om geluidsarm en milieuvriendelijk te tuinieren met gereedschap van het merk EGO.

Wethouder Robin Paalvast (Groen en Duurzaam) poot de eerste wijnstok voor 'Seghwaert's Glorie'

Er worden dit jaar 50 wijnstokken gepoot, voor de kenner 20 stuks souvignier gris, 20 muscaris en 10 Maréchal Foch. Wethouder Robin Paalvast zal de eerste stokken planten en daarmee het startsein geven voor onze wijngaard 'Seghwaert's Glorie'. Volgend jaar wordt de wijngaard gecompleteerd met 50 stokken Solaris'. In alle gevallen gaat het om rassen die goed zijn opgewassen tegen de lokale omstandigheden (koude ondergrond) en biologische druiventeelt mogelijk maken.

De wijngaard wordt mede mogelijk gemaakt door tientallen wijngaardeniers in spé die via crowdfunding één of meer stokken hebben gesponsord. Voor €25 per stok per jaar lease je een wijnstok; als tegenprestatie word je uitgenodigd voor alle activiteiten door het jaar heen in en rond de wijngaard. Het hoogtepunt van het wijnjaar is het jaarlijkse wijngaardeniersdiner dat dit jaar zal plaatsvinden op 19 september Open dag van de Nederlandse Wijngaard.

 

Programma

10.00 uur De Hof van Seghwaert opent zijn poorten en ontvangt met koffie en thee

11.00-12.30 uur Poten 50 wijnstokken: 20 souvignier gris, 20 muscaris en 10 Maréchal Foch. Robin Paalvast, wethouder Groen, zal de eerste planten en daarmee het startsein geven voor onze wijngaard 'Seghwaert's Glorie'.

12.30-13.30 uur lunchpauze en uitleg door de imker over het bijenvolk in de hof.

14.00-15.00 uur Demonstratie accugereedschap door de importeur van Ego

Tussendoor: wieden mag altijd!

Vrijwilligers gevraagd voor dagelijks onderhoud en projecten

De Hof van Seghwaert is altijd op zoek naar vrijwilligers! Het verzorgen van de wijkmoestuin, van de perenboomgaard, de bijenstal en de kippen vraagt vele zorgzame handjes. Bovendien zijn er nog enkele ambitieuze projecten in ontwikkeling: stiltetuin, natuurbelevingstuin en 'de werkplaats', annex ontmoetingsplein. Meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

-advertenties-

-goede doel-