essehout

Al enige tijd geleden is de fractie van Zó! Zoetermeer benaderd door een grote groep bewoners van het Essehout in verband met de bomen die pal voor hun flatgebouw staan.

Aan het Essehout staan 3 flatgebouwen. Op de afbeelding hierboven zijn de flat-gebouwen vanaf het Kurkhout genummerd. De problematiek betreft flat 2 en 3. Voor flat 1 staan ook bomen, maar tussen het gebouw en de bomenrij zit het fietspad én het voetpad waardoor er ruimte is tussen gebouw en gebladerte. Bij flatgebouw 2 en 3 ligt het voetpad aan de andere kant van de bomen, en de bomen staan daardoor dichter op de gebouwen.

De bewoners van flat 2 en flat 3 - met uitzondering van waarschijnlijk één woning - ondervinden hinder van de massieve rij bomen die pal voor hun huiskamerramen staan. Het is extra wrang omdat zij hun huizen hebben gekocht op basis van een brochure waarin staat dat er vrij uitzicht op het Balijbos zou zijn. Doordat de bomen heel erg dicht op elkaar zijn gezet is er vanaf de vroege lente tot in het najaar sprake van een groene muur. Het maakt de huizen donker en het uitzicht is zeer beperkt

Wens bewoners

essehout2De bewoners van flat 2 en flat 3 willen heel graag het groene karakter behouden. Het is zeker niet hun bedoeling dat er alleen maar gekapt wordt, maar zij zouden wel graag in aanmerking komen voor ander groen. Daarbij denken ze aan het uitdunnen (om-en-om) van de bomen, of aan het terugsnoeien, of aan een ver­plaatsing zodat er wat meer afstand tot de gevel komt, of aan een ander - minder massief - soort boom. Zij willen graag in een samenspraaktraject met het college en alle bewoners tot een oplossing komen.

Vraag van Zó! Zoetermeer

De fractie van Zó! Zoetermeer is er een groot voorstander van dat de stad zijn groene karakter behoudt. Daarnaast zijn zij ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om de stad groen te laten zijn zodanig dat iedereen er plezier aan beleeft en met zo min mogelijk overlast voor individuele bewoners. Zó! heeft van de VVE van het Essehout begrepen dat bijna alle bewoners graag een verandering willen.

Zó! heeft het college verzocht samen met de bewoners te zoeken naar een oplossing voor de overlast.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-