De SP Zoetermeer is verrast door het bericht dat de gemeente Zoetermeer alsnog is overgegaan tot het afschieten van een vijftal konijnen aan de begraafplaats op de Hoflaan. Dit ondanks dat er verschillende alternatieven zijn aangereikt en er toezeggingen zijn gedaan dat de konijnen niet zouden worden afgeschoten.

konijn in grasHet afschieten van konijnen is wel een heel zwaar middel om overlast tegen te gaan, het is dieronvriendelijk. In een gesprek met de Dierenbescherming zijn er een aantal alternatieven aangedragen om de overlast te verminderen en is de toezegging gedaan dat de konijnen niet zouden worden afgeschoten. Nu heeft de SP uit de krant moeten vernemen dat de gemeente zonder de betrokkenen te informeren alsnog is overgegaan tot het afschieten van de konijnen.

Raadslid Lennart Feijen: “De gemeenteraad is helemaal niet geïnformeerd dat de konijnen alsnog zouden worden afgeschoten. Vragen die de SP fractie hierover gesteld heeft zijn zelfs nog niet eens beantwoord. Ook de toezegging aan de Dierenbescherming dat de konijnen niet zouden worden afgeschoten is de gemeente niet nagekomen. De gemeente zegt het een, om vervolgens het tegenovergestelde te doen. Dit is geen manier om met partijen in de stad om te gaan.”

Daarom heeft de SP het College schriftelijke vragen gesteld over deze gang van zaken en het alsnog uitvoeren van de aangedragen alternatieven zodat zowel onnodig dierenleed als overlast aan de begraafplaats in de toekomst kan worden voorkomen.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-