BomenN209Begin februari vroeg SP-Statenlid Esther Zwaan aandacht voor grootschalige bomenkap langs de N209 bij Zoetermeer. In eerste instantie ging het om 302 exemplaren. In goed overleg met de Vrienden van het Bentwoud is het leeuwendeel nu gered. De kap blijft beperkt tot 96 stuks.

In eerste instantie vroeg Esther Zwaan zich af of vanwege de grote landschappelijke waarde niet alle bomen konden blijven staan. Dit bleek om veiligheidsredenen onmogelijk. Net als de Vereniging Vrienden van het Bentwoud is ze toch blij met het uiteindelijke resultaat.

Zwaan: “Naar ik vernam verliep het contact tussen de Vereniging Vrienden van het Bentwoud en de provincie in zeer goede sfeer. Met dus ook een goed resultaat. Dat er bij gevaarlijkere plekken als de rotonde bij Benthuizen toch bomen weg moeten, snappen we. Gelukkig blijft het leeuwendeel staan”.

Verder wordt er voor iedere te kappen boom een exemplaar herplant. Zo mogelijk langs de weg zelf en anders wordt er elders in het een Bentwoud een goede locatie gezocht.

-advertenties-

-goede doel-