kinderpardonTijdens de raadsvergadering van dinsdag 10 juni is er een motie aangenomen met betrekking tot het Kinderpardon. De motie is een initiatief van de PvdA, mede ingediend door ChristenUnie/SGP, D66, de SP en GroenLinks. Daarin wordt gevraagd aan het College om staatssecretaris Teeven in kennis te stellen van het feit dat de Raad bezorgd is over de asielkinderen die vijf jaar of meer onder toezicht van een gemeente staan en voor het kinderpardon buiten de boot dreigen te vallen.

"We geven als Raad een duidelijk signaal af. Het gaat om kinderen die hier al meer dan 5 jaar wonen en geworteld zijn in onze samenleving. Hun aanvraag is echter afgewezen omdat zij, alhoewel ze daar zelf niks aan konden doen, toevallig onder toezicht stonden van een gemeente en niet van het Rijk. We hopen dat er voor deze kinderen snel uitsluitsel komt en dat zij in Nederland mogen blijven om hier aan een mooie toekomst te bouwen".

"De Raad van Zoetermeer sluit zich aan bij de oproepen van o.a. meer dan 300 burgemeesters, de Kinderombudsman en diverse maatschappelijke organisaties zoals VluchtelingenWerk om een specifieke groep kinderen alsnog een verblijfsvergunning te geven", aldus fractielid Nawzad Sulaiman.

-advertenties-

-goede doel-