parkHet geld van het Groenfonds van het Stadsgewest Haaglanden moet op snellere wijze worden besteed aan groenprojecten in Zoetermeer en omgeving. Daartoe heeft de gemeenteraad op een initiatief van D66 besloten. “Alle bewoners van Haaglanden, en dus ook alle Zoetermeerders, hebben er baat bij als er mooie groene parken in en rond onze stad zijn,” legt D66 vice-fractievoorzitter Willem Bos uit, “vandaar ons voorstel om dit budget goed en snel te besteden. Er blijft nu te veel geld op de plank liggen.”

Volgens de huidige plannen wordt het Stadsgewest Haaglanden eind dit jaar opgeheven om op te gaan in de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. In het Groenfonds Haaglanden is nog een flink bedrag aanwezig waaraan de Haaglandse gemeenten in de afgelopen jaren hebben meebetaald.

“Door wijziging van de voorwaarden en verdubbeling van de middelen door de Provincie kan het fonds dit jaar sneller en beter besteed worden aan mooie groenprojecten,” aldus Willem Bos. Het initiatief is behalve door D66 Zoetermeer mede ingediend door de fracties van CDA, GL en PvdA. Ook een motie van deze fracties over voortzetten van het Groenfonds na opheffing van het Stadsgewest Haaglanden kon op steun van een meerderheid van de gemeenteraad rekenen. 

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-