rv-woonzorgzoneHet Katwijkerlaantracé is een strook van drie braakliggende stukken grond tussen de Agaat en de Madame Curiesingel in Rokkeveen. Dat gebied is nu nog in gebruik als grasveld met enkele bomen en wordt door de kinderen en andere omwonenden gebruikt als speelveld. Dura Vermeer gaat hier een woonzorgzone, levensloopbestendige woningen en eengezinswoningen bouwen: het plan ‘De Groene Loper’. Op dinsdag 8 april werd daarover een informatieavond gehouden voor omwonenden en andere belangstellenden.

Op die informatieavond kregen omwonenden voor de eerste keer goed inzicht in de exacte invulling van dat gebied. Volgens de huidige plannen gaat het speelveld verdwijnen en keert voor een deel terug aan de andere kant van het tracé. Daar komt dat speelveld dan niet langs woningen, maar langs kantoren, het gezondheidscentrum en een kerkelijk centrum langs de Nathaliegang te liggen. In plaats van het speelveld gaan de omwonenden, vooral aan de Zenobiagang en de Milenagang, aankijken tegen soms vier verdiepingen hoge gebouwen direct aan de overkant van hun straat.

Veel omwonenden konden hier de logica niet van inzien en vonden dit geen goede beslissing: een speelveld langs kantoren en hoge gebouwen dicht tegen woningen aan. Hun kinderen konden dan alleen nog buiten het zicht van hun ouders gebruik maken van dat speelveld. De vraag drong zich op waarom die twee niet omgedraaid: het speelveld bij de woningen en de hoge gebouwen bij de kantoren en utiliteitsgebouwen?

De ook tijdens de informatieavond aanwezige CDA-fractie uit de Zoetermeerse gemeenteraad was het eens met de omwonenden. Gemeenteraadslid Rob Wessels: “Als we Zoetermeer een ideale gezinsstad voor prettig en veilig wonen, werken en recreëren willen laten zijn voor alle inwoners, dan past het plan zoals de gemeente nu presenteerde daar niet bij. Dat speelveld wordt veel gebruikt en hoort dichtbij, in het zicht van de nabijgelegen woningen te blijven.” De CDA-fractie heeft daarom kritische vragen daarover gesteld aan het college van B&W.

Meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-