donorBij het voorjaarsdebat in juni 2013, diende Zó! een motie in om als gemeente actief aan mensen te vragen om hun keuze te registreren. Het college wilde er niet aan en die motie haalde het niet. In november 2013 heeft Zó! toen wéér een motie gemaakt. Nu om ervoor te zorgen dat de brochures over de donorregistratie duidelijk op de balie in het stadhuis kwamen te liggen én om ervoor te zorgen dat de mensen bij het digitaal aanvragen van een paspoort of id-bewijs werden gewezen op de mogelijkheid om hun keuze vast te leggen. Deze motie werd mee-ingediend door CDA, D66, GroenLinks, PvdA en CU/SGP en die haalde het toen wel.

“Zo zie je maar weer dat de aanhouder wint”, zegt Marijke van der Meer de fractievoorzitter en lijsttrekker van Zó! Zoetermeer, “Het is echt buitengewoon belangrijk dat zoveel mogelijk mensen vastleggen wat ze willen. En veel mensen willen dat ook wel, maar vergeten het steeds. Met deze banner wordt je er iedere 5 jaar aan herinnerd, en we hopen dat het een positieve invloed heeft op het aantal registraties en natuurlijk vooral dat er méér levens worden gered!”

nts-button-120x60

Van der Meer: “Mensen hoeven natuurlijk helemaal niet te wachten tot ze een paspoort of ID-bewijs gaan aanvragen. Wie dit leest en zich nog niet geregistreerd heeft kan direct naar www.donorregister.nl

 

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen vindt u op onze verkiezingspagina! Verkiezingen 2014

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-