GroenLinks Zoetermeer, de winkeliersvereniging van de Dorpsstraat en het ID College hebben de handen ineen geslagen voor een bijzonder project. Samen zorgen ze ervoor dat het winkelend publiek dit najaar precies weet welke duurzame producten ze kunnen vinden in de winkels van de Dorpsstraat in Zoetermeer. Met dit project wil GroenLinks de lokale economie en de verduurzaming in Zoetermeer een steuntje in de rug geven.

dp-winkelcentr-dorpsstraatEen win-win-win situatie, vinden de drie organisaties. “Het is goed voor het imago van de Dorpsstraat, want mensen weten dan dat ze verantwoord kunnen shoppen in de historische kern van Zoetermeer”, zegt Oscar Nieuwenhout, die dit project begeleidt namens de winkeliersvereniging. “Een heel interessant en levensecht onderwerp voor onze studenten, waar ze veel van kunnen leren”, voegt docent Lizzy van Hijkoop van het ID College daaraan toe. Julia Williams, raadslid en initiatiefnemer vanuit GroenLinks, vult aan: “Zo brengen we in een origineel samenwerkingsverband een aantrekkelijk en duurzaam Zoetermeer een stapje dichterbij. En dat is goed voor de winkeliers in Zoetermeer én voor mensen die bewust willen shoppen.”

Veldonderzoek Dorpsstraat

De studenten Economie van het ID College in Leidschendam zijn op vrijdag 14 februari gestart met het project. Zij gaan zich de komende weken verdiepen in allerlei aspecten van duurzaamheid, zoals eerlijke handel, biologische productie, hergebruik van spullen en allerlei combinaties daarvan. Vervolgens gaan ze, met de hulp van de winkeliersvereniging, veldonderzoek doen bij de winkeliers in de Dorpsstraat om uit te vinden welke producten in welke winkels te koop zijn. Het tweede deel van de opdracht wordt uitgevoerd door studenten ICT van het ID College in Zoetermeer. Zij zullen de uitkomsten van het onderzoek verwerken in een moderne vorm voor het winkelend publiek in Zoetermeer.

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen vindt u op onze verkiezingspagina! Verkiezingen 2014

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

 

-advertenties-

-goede doel-