CollageMet de fotowedstrijd "Stop de kaalslag!" vraagt GroenLinks  aandacht voor de omgehakte bomen en struiken die op dit moment weer overal in Zoetermeer te zien zijn en een trieste aanblik bieden. GroenLinks wil dat het groenonderhoud veel beter wordt en roept inwoners op om een foto op te sturen van de kaalslag in hun buurt of wijk. De actie is een groot succes: er zijn al meer dan 100 foto’s ingestuurd!

Ieder voorjaar sneuvelen weer honderden bomen en struiken. Veel Zoetermeerders storen zich daar aan. Dat rigoureus omhakken is nergens voor nodig, vindt GroenLinks. De "pro-bomenpartij" wil dan ook een einde aan deze kaalslag maken en roept mensen op om hun "kaalste foto" in te sturen.

Waardering voor groen in de wijk

Uit het grote aantal inzendingen concludeert lijsttrekker Jakobien Groeneveld dat Zoetermeerders veel waarde hechten aan het groen in hun wijk en in de parken: “En terecht, een groene leefomgeving verhoogt de leefbaarheid en draagt bij aan de gezondheid van mensen. ”

Groenbeleid

GroenLinks zet zich al jaren in voor een beter groenbeleid. Zo is het bomenbeleid zo aangepast dat alleen nog maar bomen gekapt mogen worden, als het echt niet anders kan. “Daarom is de kaalslag ook niet uit te leggen”, aldus Jakobien Groeneveld. Vorig jaar werd de motie “Bos beheert zichzelf” van GroenLinks aangenomen. Daarin wordt het college opgedragen om plekken aan te wijzen waar de natuur vijf jaar lang zijn gang kan gaan.

Winnaar

In anderhalve week tijd heeft de partij al 117 foto’s ontvangen, waarvan sommige bij dezelfde fotograaf vandaan komen. De winnende inzending wordt op 12 maart (Nationale Boomfeestdag) bekend gemaakt en beloond met een mezenkastje en een ANWB Vogelgids.

Meedoen aan de fotowedstrijd?

Stuur jouw "kaalste" foto naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of twitter hem naar @GLZoetermeer met hashtag #kaalslag. De foto's worden allemaal gepubliceerd op Facebook (www.facebook.com/groenlinks.zoetermeer) en op de website (www.zoetermeer.groenlinks.nl ). Je kunt meedoen tot en met 10 maart 2014.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-