D66 raadslid Willem Bos bij fietspad bij Stadshart Centrum West

D66 raadslid Willem Bos nu zónder photoshop bij het fietspad in het Stadshart!

 

Veilig en met plezier op de fiets naar school, de winkels en het werk. Dat is de kern van het Actieplan Fiets Zoetermeer. D66 is daar blij mee. “Goede en veilige fietspaden zijn de taak van de gemeente, voor inwoners moet het aantrekkelijk gemaakt worden om de fiets te pakken,” legt D66 lijsttrekker Robin Paalvast uit, “dat begint al bij de jeugd, veilige schoolroutes zijn daarbij onmisbaar net zoals doorgaande fietspaden waar de fietsers voorrang hebben.”

D66 Zoetermeer heeft onlangs ook een oproep gedaan aan inwoners om verbeterpunten voor het fietsen te melden. “Veel mensen hebben gereageerd met kleine en grote ergernissen en suggesties. Wij hebben dat doorgegeven aan wethouder Hans Haring. In het Actieplan Fiets Zoetermeer is daar het nodige al van terug te vinden, zoals het verwijderen van gevaarlijke fietspaaltjes en bermen midden op fietspaden.”    

Aan ongevallen op voorrangsfietspaden hecht D66 Zoetermeer grote prioriteit. “Neem de vele ongevallen op de Zegwaartseweg in Seghwaert en de Stationsstraat in Rokkeveen’’, meldt D66 raadslid Willem Bos, “het is goed dat fietsers voorrang hebben, maar het moet dan wel veilig zijn. Wij hebben al vaker daarover aan de bel getrokken. In het Actieplan fietsveiligheid wordt daar gelukkig nu meer prioriteit aan gegeven.”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-