“Wie niet horen wil, moet voelen”, aldus PvdA-lijsttrekker Taco Kuiper. De PvdA wil dat Zoetermeerders die meer dan bijvoorbeeld een uur vertraging oplopen door de schuld van de HTM daarvoor in de toekomst een vergoeding gaan ontvangen. Het is de beste manier om de HTM duidelijk te maken dat ze een betere prestatie moeten gaan leveren.

sprinter2Sinds het bestaan van de RandstadRail zijn er problemen. Treinen vallen uit, wissels blokkeren en de informatievoorziening aan de reizigers laat te wensen over. Fractievoorzitter Taco Kuiper: “de Zoetermeerse reizigers zijn het spuugzat dat de problemen met de RandstadRail nog steeds niet verholpen zijn, dit ondanks toezeggingen van de directie dat het beter zou worden.” Hij wil dat er daarnaast ook duidelijke prestatieafspraken komen tussen de directie van de HTM en de gemeenten die vertegenwoordigd zijn in het algemeen bestuur van Haaglanden. Onderdeel van deze afspraken zou ook moeten zijn dat als de prestaties niet worden gerealiseerd dat de directie dan een deel van het salaris moet inleveren. “Een korting van 5% op het salaris lijkt me in zo’n geval niet onredelijk”, zegt Taco Kuiper.

Komende maandag komt Peter Smit die binnen Haaglanden verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer speciaal op verzoek van de gemeenteraad naar Zoetermeer om tekst en uitleg over de problemen te geven. Dan zal de PvdA aangeven dat in de contracten met de HTM ook dit soort regelingen moeten worden opgenomen.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-