elektrisch rijden

Tijdens de aftrap konden de lijsttrekkers van GroenLinks Zuid Holland een proefrit maken in een bijzondere elektrische auto, de Tesla. Geheel links: Jakobien Groeneveld uit Zoetermeer.

 

Afgelopen zaterdag 8 februari gaf de Zoetermeerse lijsttrekker voor GroenLinks de aftrap voor NL Mobility in Rotterdam tijdens het congres ‘Recht op schone lucht’. Jakobien Groeneveld deed dat als een van de GroenLinks-lijsttrekkers van de vijf grootste gemeenten van Zuid Holland. NL Mobility biedt een overstapservice voor elektrisch rijden. De overstapservice is gratis en beschikbaar voor iedereen die de overstap naar elektrisch vervoer wil maken.

Op de website is onder andere een rekentool te vinden waarmee mensen kunnen uitrekenen hoeveel geld zij kunnen besparen met de aanschaf van een elektrische auto. Ook is er veel informatie te vinden over bijvoorbeeld oplaadpalen, verzekeringen en mogelijke subsidies.

De service is een initiatief van GroenLinks Zuid-Holland in samenwerking met DOET, de branchevereniging voor elektrisch vervoer. Met de regeling wil GroenLinks bijdragen aan een gezonde leefomgeving met minder geluidsoverlast. Elektrische auto’s en scooters stoten geen CO2 en fijnstof uit en zijn daarom minder schadelijk voor het milieu. Op 14 februari is de officiële kick-off voor het publiek in Utrecht.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-