DSC09883

Op maandag 10 februari bracht Diederik Samsom, politiek leider van de PvdA en fractievoorzitter in de Tweede Kamer, een bezoek aan de wijk Seghwaert in Zoetermeer. Samsom voert regelmatig informele gesprekken met burgers en organisaties; deze keer was de wijk Seghwaert in Zoetermeer aan de beurt.

Samsom was vorig jaar ook al eens in Seghwaert en heeft toen met een aantal bewoners indringende gesprekken gevoerd, vooral over de ontwikkelingen in de zorg en op de arbeidsmarkt. Hij kwam nu graag terug voor dit ‘vervolg-gesprek’.

Maar eerst werden er door de PvdA-voorman rode rozen uitgedeeld in het winkelcentrum, waarbij diverse bewoners hem direct herkenden en meteen van de gelegenheid gebruik maakten om Samsom te vertellen over de wijk en waar ze zich zorgen over maken. Daarna gingen Samsom, vergezeld door lijsttrekker Taco Kuiper en wethouder Edo Haan, in buurtcafé Tapperij Seghwaert in gesprek met diverse bewoners en vertegenwoordigers van diverse organisaties uit de wijk op het gebied van o.a. zorg en welzijn, wonen en jeugd.

Ook werd er gezamenlijk nog even naar de 500 meter schaatsen voor heren in Sochi gekeken, want ook Samsom is een schaatsliefhebber en hoewel de politiek natuurlijk voor gaat, werd in Zoetermeer even een uitzondering gemaakt.

Het werd een open gesprek over ‘de’ politiek, ‘Den Haag’, ‘de’ PvdA. Waar maken de aanwezigen zich zorgen om? Wat speelt er in hun stad en in hun wijk en wat verwacht men van ‘Den Haag’? Van de PvdA? Van Diederik? Alle onderwerpen die de bewoners uit de wijk na aan het hart liggen, kwamen aan de orde, zoals veiligheid, wonen, leefbaarheid, armoedebeleid en zorg.

-advertenties-

-goede doel-