aanplakbord-verkiezingenVrijdag 7 februari 2014 heeft het centraal stembureau van Zoetermeer in een openbare zitting besloten over de geldigheid van de door politieke partijen ingeleverde kandidatenlijsten en hen lijstnummers toegekend. Hiermee zijn de kandidaten bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

 

Kandidatenlijsten

Op 3 februari konden politieke partijen zich kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Er zullen 12 partijen meedoen aan de verkiezingen, daarnaast is lijstnummer 11 de blanco lijst. Het centraal stembureau heeft de kandidatenlijst van de blanco lijst (Hard Door Werken) niet geldig verklaard omdat deze kandidatenlijst werd ingeleverd na het verstrijken van de termijn van 3 februari 2014 17.00 uur.

 

Politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen

Lijstnummer 1 VVD

Lijstnummer 2 Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)

Lijstnummer 3 Democraten 66 (D66)

Lijstnummer 4 LHN (Lijst Hilbrand Nawijn)

Lijstnummer 5 CDA

Lijstnummer 6 SP (Socialistische Partij)

Lijstnummer 7 Zó! Zoetermeer

Lijstnummer 8 GroenLinks

Lijstnummer 9 ChristenUnie/ SGP

Lijstnummer 10 TROTS

Lijstnummer 11 blanco lijst (de heer E.V. Tan)

Lijstnummer 12 Groep Hop

Lijstnummer 13 OPA Zoetermeer

 

Lijstencombinaties

Door een lijstencombinatie geven de betrokken partijen aan dat zij officieel samenwerken om meer kans te maken op restzetels. Er zijn verder geen verplichtingen en elke partij neemt zelfstandig deel aan de verkiezingen. De volgende partijen zijn met elkaar lijstencombinaties aangegaan: CDA en ChristenUnie/ SGP LHN (Lijst Hilbrand Nawijn) en Zó! Zoetermeer Partij van de Arbeid (P.v.d.A.) en GroenLinks

-advertenties-

-goede doel-