GroenLinks: Het gaat om mensen, niet om cijfers

JakobienGroeneveld GL fr vz
Jakobien Groeneveld, lijsttrekker GroenLinks

Het is tijd voor een frisse wind door Zoetermeer! GroenLinks gaat voor een gemeente die luistert naar haar inwoners. Een gemeente die met inwoners samenwerkt, niet tegenwerkt. Die mensen behandelt als mensen, niet als cijfers. Stem GroenLinks voor meer groen, meer werk en meer zorg. 

Inwoners praten mee

Zoetermeer moet beter luisteren naar zijn inwoners. Er zijn teveel

groenlinks

voorbeelden waar dit de afgelopen jaren is mis gegaan. Voorbeelden waarbij Zoetermeerders zich niet gehoord voelden. GroenLinks wil dat dit grondig verandert. Zoals in het dossier van de moskee in Seghwaert, de jongeren in de Houtbuurt, de wijktuinen die bijna gesloten zouden worden, de bomen in Seghwaert en ga zo maar door. GroenLinks vindt dat dit veel beter kan en moet.

Meer natuur voor mens en dier

GroenLinks is de groenste partij van Zoetermeer. We zijn een groene stad en dat moet zo blijven. De gemeente gaat nu onzorgvuldig om met de natuur en de bomen in onze stad. Kaalslag is het gevolg. Dat moet stoppen. De wijktuinen blijven open en de gemeente investeert erin als het aan GroenLinks ligt. Onze natuurgebieden worden beschermd, zoals het Buytenpark en het Noord Aa. 

Duurzaamheid voorop

Zoetermeer moet met z’n tijd mee. Niet achterop lopen op het gebied van duurzaamheid, maar voorop. Nu staat Zoetermeer op plek 345 van alle gemeenten op het gebied van duurzaamheid. Dat is veel te laag. Zoetermeer moet een echt duurzame stad worden. Zonnepanelen op alle daken, schonere lucht en een duurzame energiecentrale die inwoners voorziet van stroom. 

Banen boven bezuinigen

Er moeten daarom nu meer banen bij. GroenLinks wil alle huizen in Zoetermeer laten isoleren. Zo kunnen we veel energie besparen. En dat levert ongelooflijk veel banen op. Dat is goed voor de economie, het milieu en voor uw portemonnee. Er blijft nu veel werk liggen, terwijl er ook veel mensen op zoek zijn naar een baan. In de zorg zijn bijvoorbeeld meer handen nodig, in de groenvoorziening en de sociale veiligheid op straat. GroenLinks vindt dan ook: geen geld naar consultants, maar naar conciërges.  

GroenLinks gaat voor betere zorg

De zorg staat op de tocht. Dit kabinet bezuinigt de zorg kapot. De mensen gaan daar de dupe van worden. GroenLinks wil dat er juist meer geld naar de zorg gaat. Zodat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. En zodat de mensen die in de zorg werken, weer plezier in hun werk krijgen. Stop het afraffelen van zorg voor ouderen. Zij hebben hun hele leven hard gewerkt en verdienen nu de beste zorg. Maar ook jongere mensen die ziek worden of hulp nodig hebben, verdienen 100% zorg. Ook als dat extra geld kost. Mensen zijn geen nummer. Het gaat om mensen, niet om cijfers. 

Stem GroenLinks op 19 maart. Voor groen, voor werk, voor zorg. 

 

Kijk voor het volledige programma op: zoetermeer.groenlinks.nl

-advertenties-

-goede doel-