De Zoetermeerse VVD is sinds 2011 elke maand in een ander winkelcentrum aanwezig om met inwoners te spreken. Tijdens de campagneperiode is dat niet anders. Deze keer was de VVD Zoetermeer in Oosterheem. De liberalen hadden er voor gekozen vooral te vragen naar de verkeersveiligheid in de wijk. Aan de kleintjes (en menig ouder) werd Autodrop uitgedeeld.

oh-sprinter“Na de eerste gesprekken was direct duidelijk dat de meeste wijkbewoners vinden dat de verkeersveiligheid in Oosterheem beter moet. In te veel straten kan er nog te hard gereden worden. Te veel mensen lijken zich weinig van de maximumsnelheid aan te trekken. De drempels zijn weinig effectief, hoorden we van veel wijkbewoners.” zegt VVD-fractievoorzitter Marc Rosier

Verkeersregels als richting aangeven, voorrang verlenen en parkeren binnen de vakken worden volgens bewoners ook veel te vaak genegeerd. Handhaving door politie en gemeentelijke toezichthouders wordt daarbij gemist. Verder kreeg de VVD veel opmerkingen over de verkeersveiligheid rond het winkelcentrum.

Rosier: “Wat de VVD Zoetermeer betreft moet de verkeersveiligheid in Oosterheem beter. Dat vraagt om extra actie. In ons verkiezingsprogramma staat dat er in Zoetermeer meer handhavers moeten komen. In Oosterheem kunnen die direct aan de slag om de verkeersregels te handhaven. Daarnaast moet de maximumsnelheid ook echt het maximum zijn. Inwoners suggereerden zelf bijvoorbeeld het op de straat verven van de maximumsnelheid. Een andere optie is het plaatsen van verkeersmaatjes, dit zijn de plasticmannetjes met een vlag. Dit zijn twee makkelijke acties. Doen dus!”

Wat de Zoetermeerse VVD betreft wordt het verbeteren van de verkeersveiligheid samen met buurtbewoners opgepakt. De liberalen willen dat de gemeente actiever gaat stimuleren dat bewoners die zich betrokken voelen bij de verkeersveiligheid in de eigen wijk, zich verenigingen in een zogenaamde wijkgerichte Projectgroep Verkeersveiligheid. In Rokkeveen is de projectgroep Verkeersveiligheid al langer actief. Mede dankzij hun betrokkenheid heeft de wijk in 2012 het buurtlabel Veilig Verkeer gekregen van Veilig Verkeer Nederland.

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-