marijke-van-der-meerNa 4 jaar geld uitgeven voor voorbereidingen, onderzoeken en architecten komen de coalitiepartijen met berichten dat ze afzien van het Stadsforum omdat het te duur is.

“Dat het Stadsforum veel te duur zou worden is al jaren bekend. En toch bleven de grote partijen er maar geld aan uitgeven, terwijl de stad verschrikkelijk moest bezuinigen. Blijkbaar komen de partijen, nu ze buiten lopen te flyeren voor de verkiezingen, er nu pas achter dat de Zoetermeerders helemaal geen Stadsforum willen hebben.” zegt Marijke van der Meer, fractievoorzitter van Zó! Zoetermeer.

“Zó! Zoetermeer bezoekt iedere maand een wijk met Koffie & Zó! en wij wisten dus al lang dat de mensen het geldverspilling vonden, en dat hebben we ook keer op keer in de gemeenteraad aan de anderen voorgehouden.”

Bij de begrotingsbehandeling in november diende Zó! Zoetermeer amendementen in om de budgetten die in de begroting zitten voor het Stadsforum, te gebruiken voor het versterken van de werkgelegenheid. De amendementen kregen geen steun van de andere fracties.

Van der Meer: “Het is buitengewoon jammer, vooral van de tonnen die zijn uitgegeven aan het architectenbureau. En nu maar hopen dat na de verkiezingen de standpunten niet weer veranderen, zoals in 2010 gebeurde...”

 

Kijk voor meer Politiek nieuws: Politiek nieuws

-advertenties-

-goede doel-