Alcoholic beveragesIn de anderhalf jaar dat het wordt bijgehouden is er sprake van 73(!) jongeren die in het LangeLand kwamen in verband met het veel te veel drinken, het zogenaamde 'comazuipen'. Van hen konden er 48 na behandeling van hun alcoholvergiftiging op de afdeling Spoedeisende Hulp weer naar huis. Maar liefst 25 jongeren moesten worden opgenomen.

De opgenomen jongeren betrof 1 persoon van 18, 6 van 17 jaar, 10 van 16 jaar en het waren 4 kinderen van 15, 2 van 14, en zelfs 2 van 13 jaar.

Zó! Zoetermeer vindt het buitengewoon schokkende aantallen. Gemiddeld iedere week komt er dus een Zoetermeerse jongere, soms echt nog kinderen, in het ziekenhuis vanwege ernstig alcoholmisbruik.

Het meten sinds 1 juli 2012 wordt gedaan omdat er - mede naar aanleiding van schriftelijke vragen van Zó! - afspraken over zijn gemaakt. In een protocol is geregeld dat kinderen worden doorverwezen naar de alcoholpoli in Delft en dat zij daar een traject volgen. Indien de jongeren zich niet melden op de alcoholpoli zou aangifte worden gedaan van kindermishandeling.

Zó! Zoetermeer heeft aan het college gevraagd of duidelijk is hoe het verder is verlopen met deze jongeren. Hoeveel van de jongeren hebben zich daadwerkelijk gemeld bij de alcoholpoli en hebben het traject doorlopen? In hoeveel gevallen is er aangifte gedaan van kindermishandeling? Ook wil de fractie graag weten wat de verdere plannen zijn van de gemeente rond het alcoholmisbruik.

-advertenties-

-goede doel-