werkgroep poezieZoetermeer heeft nog geen geschiedenis gemaakt op poëziegebied. Toch zijn er vele Zoetermeerse dichters die prachtig werk hebben gemaakt. Zo is er de Zoetermeerse Johanna Hell die een groot aantal gedichtenbundels op haar naam heeft staan en niet te vergeten de animator van de poëzie, Ger van Wijck, die poëzieavonden organiseerde in de voormalige Graanschuur.

Donderdag 29 januari wordt ook in de hoofdbibliotheek aandacht besteed aan de Nationale Gedichtendag. Er hangen posters met gedichten in de bibliotheek, een tafel wordt ingericht met dichtbundels uit de collectie van de bibliotheek. Tevens zijn er flyers met gedichten van de werkgroep. Voor de gasten wordt koffie en thee geserveerd. Emmy Rijsdijk zal namens de bibliotheek de bundelpresentatie inleiden. Daarna dragen dichters voor uit eigen werk. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en zal ongeveer een uur in beslag nemen.

Er komen maandelijks in Zoetermeer dichters bijeen, de Werkgroep Poëzie Zoetermeer. De Werkgroep komt samen in de hoofdbibliotheek. De Werkgroep Poëzie publiceerde onlangs de bundel ‘6 x 6 gedichten’, opgedragen aan Ger van Wijck.

-advertenties-

-goede doel-