affiche-algemeen 200In aanloop naar landelijke Gedichtendag organiseert Bibliotheek Zoetermeer in samenwerking met de Werkgroep Poëzie een gedichtenwedstrijd met de titel Met zingen is de liefde begonnen. Inwoners van Zoetermeer vanaf 16 jaar kunnen meedoen door een Nederlandse vertaling van een bestaande en niet-Nederlandse liedtekst in te zenden tot en met 1 januari 2015. Inzenders mogen zoveel mogelijk creatieve vrijheid en poëtisch talent gebruiken. De vertaling hoeft beslist niet letterlijk te zijn maar moet ritmisch wel passen op de bestaande melodie.

Inzenden en jury

Inzenden kan via een digitaal inzendformulier, te vinden op no.nl/poezie2014

De inzendingen worden beoordeeld door een vijfkoppige jury die bestaat uit drie leden van de Werkgroep Poëzie: Frans Roos, Hans te Slaa en Meta Bourgonjen. Daarnaast neemt troubadour Martijn Breeman deel aan de jury. Tot slot wordt de jury voorgezeten door Emmy Rijsdijk namens de Bibliotheek. De drie winnende inzendingen worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op donderdag 29 januari.

Feestelijke prijsuitreiking

Op Gedichtendag, donderdag 29 januari, worden de prijswinnaars bekend gemaakt maar dat niet alleen. De eerste helft van de avond begint met een feestelijke presentatie van een bundel die de Werkgroep Poëzie zelf heeft uitgebracht. De bundel wordt postuum uitgereikt aan wijlen Ger van Wijck, Zoetermeerse dichter die onlangs overleed.

Na de pauze volgt de bekendmaking van de prijswinnaars. De juryvoorzitter leest het juryrapport voor en deelnemers horen wat de juryleden goed of misschien minder goed vonden aan de vertaling. De drie prijswinnaars worden bekend gemaakt en de winnende liedjes worden in de Nederlandse vertaling uitgevoerd door muzikant Martijn Breeman. Daarnaast ontvangen de drie prijswinnaars een boekenbon van respectievelijk 75, 50 en 25 euro.

Kijk voor het gehele wedstrijdreglement op de website van de bibliotheek: www.bibliotheek-zoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-