50plus avond50PLUS van de provincie Zuid-Holland hield in Zoetermeer de Algemene Ledenvergadering. De grote zaal bij 2 Be Home werd snel gevuld met de maximaal toegestane 80 deelnemers.


Gastheer Willem Bakx, Statenlid van de Provincie Zuid Holland, leidde de avond in goede banen. Ruim aandacht was er voor de pensioenvoorzieningen, het stokpaardje van 50PLUS. Corrie van Brenk, lijsttrekker van de Tweede Kamerfractie van 50PLUS: “Er is niks mis met het Nederlandse pensioenstelsel. De feiten liegen niet. Meer dan € 1.500 miljard (!) in de pensioenpot en met de meest conservatieve en voorzichtige beleggingsstrategieën zijn er genoeg fondsen om iedere Nederlander een fatsoenlijk pensioen te geven.”
50 PLUS wil dat pensioenen regelmatig geïndexeerd worden. Ook maakt de partij zich zorgen over de ruime verdubbeling van het aantal gepensioneerden in Zuid-Holland in de komende 20 jaar.


De avond werd afgesloten met een paneldiscussie met de sprekers en een van de vragen was hoe 50PLUS zich in de toekomst moet ontwikkelen. Meer samenwerken of onderscheiden? De zaal kiest overduidelijk voor onderscheiden.

-advertenties-

-goede doel-