sw vo ONC parkdreefDe examenleerlingen van de scholen voor voortgezet onderwijs worden na de kerstvakantie wél weer fysiek in de klas verwacht. Op het Oranje Nassau College volgen alle examenkandidaten vanaf maandag 4 januari 2021 weer klassikaal onderwijs, andere leerlingen moeten online de lessen volgen.


Richard van Bochove, directeur ONC Parkdreef: “We willen onze examenleerlingen de beste begeleiding geven en dat is toch echt fysiek in de klas. Online kan je heel goed de lesstof behandelen en les geven, maar de directe interactie met de leerlingen mis je dan. Terwijl ze toch al een week na het einde van de lockdown de schoolexamens hebben!”


De school zorgt ervoor dat de groepen leerlingen niet te groot zijn en dat de docent 1,5 meter afstand kan houden. Bij verplaatsingen door de school draagt iedereen een mondkapje. “Dat zijn eigenlijk de regels zoals ze tot nu toe ook al gelden in de school”, aldus Van Bochove.


Leerlingen zijn blij met het vooruitzicht weer naar school te gaan na de kerstvakantie: “Ik maakte me echt wel zorgen hoe dat gaat met mijn examen straks als ik weer wekenlang alleen maar online les heb! Ik kan me dan echt niet concentreren, gewoon in de klas is veel fijner!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-