degriendDe Natuurtuin Zoetermeer gaat de maandelijkse rondleidingen weer hervatten. Deze waren door het corona virus tijdelijk opgeschort. Nu de beperkende maatregelen wat versoepeld zijn, is na overleg met gemeente besloten de rondleidingen met de maatregels in acht nemende  weer op te pakken.

Om aan de voorschriften van afstand houden te kunnen voldoen wordt er in kleine groepen gewandeld. De eerstvolgende rondleiding vindt plaats op zondag, 28 juni om 14.00 uur. Op 15 juli is er vanaf 19.30 een zomeravond wandeling. De wandelingen beginnen bij het verzamelpunt, de picknicktafel bij de plek waar het afgebrande Westpunt stond. De gidsen die de wandelingen begeleiden wachten de wandelaars daar op.

De afwisseling van droogte, regen en hoge temperaturen hebben voor een uitbarsting van groei en bloei gezorgd. De zomer is inmiddels tot in alle hoeken van de Natuurtuin doorgedrongen. De uitbundige zomerbloeiers hebben de plaats van de voorjaarsbloemen ingenomen. De snelle groei van het riet geeft eenbeemdooievaarsbek copy besloten allure aan de toch al intieme verzameling landschappen. Witte schermbloemige zoals de wilde peen en wellicht de eveneens witte spirea markeren de paden die wekelijks gemaaid moeten worden. De bloemdijken en het insectenveldje zijn een lust voor het oog.  De zomerbloeiers zijn alom aanwezig. Maar vooral de bloemdijken en het insectenveld zijn alle aandacht waard. De kikkers zorgen wellicht voor een sonore begeleiding.

Kinderen zijn meer dan welkom. Helaas is de wandeling niet echt geschikt voor rolstoelers en kinderwagens. Honden mogen vanwege kans op verstoring de Natuurtuin niet in. Ook niet als ze aangelijnd zijn.  Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

vrijwilligeraanhetwerk 3 1Voor groepen en andere belangstellenden is ook op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Hiervoor wordt een kleine bijdrage gevraagd. 

Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

-advertenties-

-goede doel-