20200528 194903Imke van Wettum (28) gaat met haar team een fietstocht van 500 km maken om geld op te halen voor het Leontienhuis. Zij hopen 5000 euro op te halen om mensen met een eetstoornis te kunnen blijven steunen.

Imke ontwikkelde in haar jeugd de eetstoornis anorexia en kwam in een kliniek terecht. De lange weg terug begon daar. De nu 28-jarige Imke geeft aan dat zij voor 90% genezen is. Na haar opname heeft zij veel steun gekregen van het Leontienhuis. Een inloophuis voor mensen met een eetstoornis en hun familie. Het huis is opgericht door oud wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel die na haar ervaringen met een eetstoornis, iets voor deze doelgroep wilde betekenen.


Niet naar Parijs, maar rond Nederland

Imke loopt al jaren met het idee om met een team naar Parijs te fietsen om geld op te halen voor het Leontienhuis. “In het Leontienhuis vind ik veel steun in het overwinnen van mijn eetstoornis. Ik kan er altijd terecht bij de vrijwilligers. Om mensen te kunnen blijven steunen, is er geld nodig en ik ben, net als Leontien, gek op fietsen. Het Leontienhuis heeft geen subsidie en is afhankelijk van giften en donaties. Een sponsor fietstocht leek mij dan ook geweldig,” zegt Imke.

Het plan van Imke moest eerst wachten omdat zij verder wilde zijn in haar genezingsproces. Nu het zo ver is en zij een leuk team bij elkaar heeft gevonden, kwam de corona crisis. Het team vindt het een te groot risico om door verschillende landen naar Parijs te fietsen en het is onzeker of dit mag. Er werd een nieuw plan verzonnen; 500 km fietsen door alle provinciën in Nederland, in vijf etappes van elk rond de 100 km. De reis zal op 10 augustus in Zeeland starten en eindigen in het Leontienhuis in Zevenhuizen.

Het team van Imke bestaat verder uit: Vincent, Jessica, Ben en Theo (logistieke ondersteuning) en op hun donatiepagina loopt het bedrag op. “Het streefbedrag van 5000 euro komt steeds dichterbij. Met dit bedrag kan het Leontienhuis activiteiten blijven organiseren als het meelunchen van bezoekers, creatieve inloop en natuurlijk klaar blijven staan voor een luisterend oor en een kop koffie.”

Voor Imke is dit niet haar eerste grote uitdaging. Het leren omgaan met haar eetstoornis en het schrijven van een boek over haar tijd in een eetstoorniskliniek  waren dat zeker ook. Imke ziet ook deze uitdaging met vertrouwen tegemoet: “Ik heb een erg leuk team dat de schouders er onder durft te zetten en we lachen veel met elkaar. Natuurlijk zullen er zware momenten zijn, maar wij helpen elkaar er doorheen.”
Alle teamleden betalen zelf al hun kosten voor deze reis, zodat een maximaal bedrag naar het Leontienhuis kan gaan.

Link naar donatiepagina: www.teamimke.nl 

-advertenties-

-goede doel-