20200513 18903

Mevrouw Stolberg (links) neemt de plantjes in ontvangst van wethouder Van Driel

De wijk Seghwaert fleuriger én bijvriendelijker maken. Dat is het doel van de actie ‘Seghwaert zet de bloemetjes buiten’ waarbij bewoners van de wijk Seghwaert gratis een aantal bloeiende bijenplanten voor de voortuin of balkon kunnen krijgen.

Het idee ontstond tijdens de nieuwjaarsreceptie in Seghwaert, toen vele wijkbewoners hun ideeën voor een mooiere wijk konden indienen. Van deze ideeën worden er dit jaar een aantal uitgevoerd, waaronder het groener maken van de wijk.
Wijkwethouder Margreet van Driel hielp op ‘t Hof van Seghwaert mee met het uitdelen van de plantjes.

Meer dan 100 bewoners doen mee met deze actie, onder de voorwaarde dat ze niet alleen bijenplanten voor zichzelf halen, maar ook een buur, vriend of kennis in de wijk blij maken met deze gratis bloeiers. De plantjes waren in drie groepen verdeeld, afhankelijk van hoe zonnig of schaduwrijk de tuin is waar ze komen te staan. Zo kregen de bewoners onder andere tijm, mee, dropmunt, lavendel, salie, campanula en ooievaarsbek.
De plantjes werden gefaseerd uitgereikt, elke deelnemer had van tevoren een tijd gekregen waarop hij of zij langs kon komen om de plantjes in ontvangst te nemen.

-advertenties-

-goede doel-