cpc1De bredeschool van Unicoz biedt verschillende activiteiten aan op VVE-scholen waar leerlingen van het basisonderwijs nieuwe activiteiten kunnen uitproberen en misschien zelfs een nieuwe hobby ontdekken. Zo kunnen kinderen op de Prinses Amaliaschool meedoen met de activiteit ‘hardlopen’.


Het bredeschool programma bestaat uit activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, sport en spel, natuur en milieu, techniek en wetenschap en creativiteit. De activiteiten worden op school- en wijkniveau aangeboden en zijn na schooltijd.
Op de Prinses Amaliaschool in Meerzicht is er elke woensdagmiddag hardlooptraining onder de bezielende leiding van juf Wilma. Inmiddels hebben 25 kinderen zich hiervoor aangemeld. De leerlingen lopen hard in de wijk en werken samen naar een aantal hardloopwedstrijden toe. Zo hebben zij inmiddels al meegedaan aan de scholenloop van de halve marathon van Zoetermeer en de Klaverbladloop.

 WhatsApp Image 2020 03 08 at 14.16.38  WhatsApp Image 2020 03 09 at 13.48.22


Afgelopen zondag, 8 maart, was voorlopig de laatste hardloopwedstrijd. In totaal 16 kinderen van groep 4 t/m groep 8 met 6 begeleiders deden hun uiterste best op de 2,5km 45e CPC jeugrun in Den Haag. De kinderen gingen samen met de randstadrail naar het gezellige en drukke Malieveld. Ook Meester Jerremey Schutte (hoofd van de school) liep mee als één van de 6 begeleiders en was  super trots op de prestatie van de kinderen. Alle kinderen haalden de finish en werden beloond met een mooie medaille.

Foto's: Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-