kaart voedselbuurtbos 2Stichting Voedselbuurtbos schrijft een wedstrijd uit voor het bedenken van de naam voor het voedselbuurtbos dat zal grenzen aan de Zoetermeerse wijken Meerzicht en Buytenwegh en de Haagse wijk Leidschenveen.

De winnaar wordt bovendien beloond met een voedselbos verrassingspakket van Buurttuin De Zoete Aarde, waar op dit moment al planten voor het voedselbuurtbos groeien.
Nederland telt inmiddels zo’n tweehonderd hectare aan voedselbossen. Het voedselbuurtbos, dat naar verwachting vanaf begin 2021 onderdeel wordt van de Nieuwe Driemanspolder, heeft vooralsnog de werknaam ‘Treemanspolder’. Het komt te liggen in een gebied voor (piek)waterberging, natuur en recreatie.


Zoals op de succesvolle en productieve startbijeenkomst van 27 november jl. naar voren kwam, kunnen de doelen van het voedselbuurtbos in drie woorden worden samengevat: voedsel, vriendschap en kennis. Buurtbewoners kunnen er straks dicht bij huis de natuur in, elkaar ontmoeten, kennis delen en voedsel komen plukken, zoals noten, fruit en kruiden. Ook wordt het een plek voor educatie en onderzoek op het gebied van biodiversiteit en ecologische, circulaire voedselproductie in stedelijk gebied.


De stichting is op zoek naar een pakkende naam, die refereert aan de elementen voedsel, kennis en buurt. Een verwijzing naar de historie van het betreffende gebied zou ook mooi zijn.
Mail uw suggesties onder vermelding van uw naam en adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De wedstrijd sluit op 7 februari 2020. De winnaar ontvangt persoonlijk bericht en zal met de nieuwe naam voor het voedselbuurtbos bekend worden gemaakt op Voedselbuurtbos.nl, social media en in de krant. 

-advertenties-

-goede doel-