drechterland 1U heeft zich vast wel eens afgevraagd waarnaar een straatnaam vernoemd is. In onze vaste rubriek 'straat in beeld', hebben wij dit voor u uitgezocht. Deze week: Drechterland in Meerzicht.

 

drechterland 2 drechterland 3

 

Betekenis van de straatnaam

Drechterland kaartDrechterland is een gemeente in de regio West-Friesland. Drechterland ligt in de provincie Noord-Holland. Het noordelijke gedeelte hoort bij de landstreek De Streek. Drechterland grenst aan de gemeente Hoorn , de gemeente Stede Broec en aan het Markermeer. De gemeente komt aan haar naam doordat Drechterland vroeger een ambacht was in West-Friesland. Dit werd vroeger geschreven als “Dregtingherland”. Deze is weer afkomstig van de vroegere rivier de Drecht die door de plaats Schellinkhout stroomde.

 

Achtergrondinformatie

De huidige gemeente Drechterland is ontstaan door het samenvoegen van de gemeenten Drechterland en Venhuizen op 1 januari 2006. De voormalige gemeente Drechterland is in 1979 ontstaan door de samenvoeging van de gemeenten Westwoud, Hoogkarspel en een deel van de gemeente Blokker.

drechterland logo

Verder lezen/bronnen:

 

Zie voor een overzicht van alle straten:

Straat in beeld


Door: Wendy Vroedsteijn

-advertenties-

-goede doel-